Социалистите в Благоевградско с разтърсващо писмо до К. Нинова, искат незабавна среща

Отворено писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова изпратиха общинските председатели на БСП Петрич, БСП Струмяни, БСП Кресна, БСП Якоруда, БСП Симитли, съобщава pogled.info.

Ето пълния текст:

О Т В О Р Е Н О П И С М О

От Общинските председатели на БСП Петрич, БСП Струмяни, БСП Кресна,

БСП Якоруда, БСП Симитли

Уважаема другарко Нинова,

Уважаеми членове на НС на БСП,

Уважаеми членове на ОПКК

Чрез това отворено писмо към Вас искаме да изразим нашето безпокойство и притеснение, относно случващото се в момента в структурите на Българската социалистическа партия и по-конкретно в случващото се в област Благоевград.

Вече седмици наред четем в пресата и социалните мрежи за възникнали конфликти в различни структури на партията, за свалено доверие, за изключени членове, за постъпващи жалби, последвани от нарочни проверки.

Област Благоевград не прави изключение от тази неприятна статистика.

С огорчение научихме, че за пореден път се извършва „проверка” на организационното състояние на общинската организация в Петрич и финансова проверка в община Якоруда.

Възмутителен е факта, че за основа на тези проверки служат жалби от другари, които би следвало да носят отговорност за случващото се в тези общини, както и от факта, че т. нар. „работни групи” тенденциозно представя информация за случващото се в партийните структури. Оставаме с впечатление, че дори ОПКК се е превърнала в орган, който изпълнява „специални” поръчки.

ИСКАМЕ ЯСНО ДА ЗАЯВИМ, ЧЕ ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ ПРИТЕСНЯВАТ, ОБИЖДАТ И ДЕМОТИВИРАТ НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ!

Още по-необяснимо е защо не се спазва срокът за формиране на новия Областен съвет в Благоевград. Как се вземат кадровите решения във връзка с организационната реформа в партията – спазени ли са обещанията за диалог с общинските структури? И си задаваме въпроса – защо това е така и кой има интерес да не се спазва Уставът и правилата в БСП!!!???

Озадачени сме, че това се случва в момент, когато Парламентарните избори „чукат на вратата” и на Партията и предстои сериозна битка. Днес усилията на всички ни следва да са насочени към пълна мобилизация, запазване на единството на БСП и привличане на повече хора и избиратели!

Защото БСП е партията, която ще покаже на българското общество, че тя е единствена, която може да извади България от бездънната яма, в която се намира.

Ето защо настояваме да бъде проведена незабавна среща на Председателя на БСП- Корнелия Нинова в Благоевград с нас, на която откровено да споделим своите притеснения, да поставим въпросите, които ни вълнуват и заедно да намерим решение.

Знаем, че за да може да спечели изборите и да управлява успешно, БСП може да покаже силата и загрижеността си за българския народ! НО ПРЕДИ ТОВА трябва да покаже ГРИЖАТА И ВСЕОТДАЙНОСТТА СИ КЪМ СОЦИАЛИСТИТЕ.

25. 01. 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ:

Председател на БСП-Петрич (п)…..

Председател на БСП-Струмяни (п)…..

Председател на БСП-Кресна (п)…..

Председател на БСП-Якоруда (п)…..

Председател на БСП-Симитли (п)…..

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *