„Социално подпомагане“-Благоевград освободи служителите си след 4 положителни проби за коронавирус, остави само 6-има с отрицателни проби да работят с гражданите

Дирекция „Социално подпомагане“ в Благоевград вчера затвори врати за дезинфекция, след като случаите на заразени от Ковид станаха 4-ма. Сутринта директорът Александър Балев освободил всичките служители с указанието да си направят ПСР изследвания, и едва след това да се върнат на работа. В службата останаха на работа само 6-има служители от първите изследвани, чиито проби са отрицателни. Почти всичките са на гишетата в партера на общината, където благоевградчани правят справки и подават молби за различните социални помощи и услуги, така че за гражданите нищо не се е променило.
И четиримата заразени социални работници са от отдел „Хора с увреждания“. Въпреки че отделните звена в дирекцията са сравнително обособени и без много контакти помежду си, близо 50-членният персонал на дирекцията все пак работи на един етаж в сградата на общината и теоретично всички се водят контактни.
Изследванията на социалните започнаха още вчера, когато първата партида бе извикана в РЗИ-Благоевград. Очаква се резултатите им да станат ясни най-рано в петък. Пробите ще се вземат поетапно до петък, а на работа веднага ще се връщат хората с отрицателни резултати.
Вирусът го има и ще го има, така че не се е случило нищо страшно, просто трябва да свикнем с него и да се пазим от близки контакти, коментира Ал. Балев, чиито очаквания са следващата седмица дирекцията да възстанови дейността си в пълен обем със здравите социални работници.

Ваня Симеонова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *