Социологът К. Стойчев прави и басейн в имението си в с. Зорница, след бунта на хотовци принуден да го пълни със студена вода от селския водопровод

Социологът Кънчо Стойчев започва да прави басейн в имението, което има върху 600 дка в санданското с. Зорница. Той ще е на терен от 2081 кв.м в местността Кръсто, а заложените размери са 11.87 м дължина, 4.6 м широчина и 1.90 м дълбочина.

Басейнът ще се пълни със студена вода чрез сградното водопроводно отклонение от съществуващия личен водопровод на социолога, чрез който той се свърза към водопроводната мрежа на селото през 2016 г. Водите, формирани от източването на басейна, ще бъдат отвеждани и съхранявани в новопредвиден изгребен резервоар в рамките на имота. Ямата ще се изпразва от общинското дружество „УВЕКС“ ЕООД, което е лицензиран ВиК оператор за община Сандански и вече е подписало договор със социолога за услугата.

Видимо басейнът ще се ползва само през лятото, след като социологът не успя да си прокара минерална вода от намиращия се на 14 км извор в съседното с. Хотово. Въпреки че санданските общински съветници се съгласиха да му дадат 0.25 литра в секунда от изворния дебит срещу годишна такса, жителите на Хотово на два пъти окупираха заседателната зала на местния ОбС по време на сесии заради притеснението им, че ще пресъхнат душовете в селската баня, и в крайна сметка социологът бе принуден да се откаже от искането си. Обяснението му бе, че и без това водата щяла да изстине и да загуби лечебните си свойства, докато стигне до него.

Успоредно с басейна Стойчев започва преустройството във винарна на една от 11-те баровски къщи. Според слуховете в селото най-вероятно то е наложено заради липсата на достатъчно клиенти за запълване капацитета на каменните къщички, защото наемът на една от тях 24 часа е между 500 лв. до 700 лв., в зависимост за кой ден от седмицата се наема, а в комплекса чашка кафе струва 5 лева, толкова е и чаша минерална вода, купичка супа се предлага на цена от 30 лева, а основното ястие върви между 50 и 70 лева.

В близост до ранчото на Кънчо Стойчев е масивната минирезиденция на Цветелина Бориславова, която тя купи преди години от вдовицата на Емил Кюлев, но понеже достъпът до нея е строго охраняван от хора и кучета, не е ясно има ли в него басейн, или посетителите му ще се охлаждат през лятото срещу заплащане при комшията на банкерката.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

 1. Мишо бирата

  Мизерна история, нощувки за 500 лева, а заплатите 500-700 лева за ужасно много работа и наистина прекалени изисквания. Работиш буквално като общак, уж отиваш за едно а след няколко дни започваш да вършиш на всеки работата защото те освен да се усмийхват като п**ки друго не правят.
  Супа 30 лева, вина за 1600 лева бутилката. На края на месеца се прибираш усмихнат от имението на робовластващите с минимална заплата и разбираш защо горе който е отишъл и е бил с всичкия си е напуснал до седмица-две ,дори някой отиват за един ден. Търсиш на хората 250 евро за един ден в село Зорница,пълен смях.
  По-добре ходете в шивашките цехове отколкото в това имение,същите пари и много по-малко работа(да,правилно разбрахте) .
  Целия персонал е събиран от кол и въже от всякакви краища на България тъй като трябва да си мразиш живота за да идеш при Стойчев. Приятно отношение от страна на сем.Стойчеви,но комунизма остава на дневен ред в пълната му сила.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *