Сочна печена патица

Необходими продукти:

1 патица

5 скилидки чесън, нарязани

1 лимон, нарязан на кръгчета

за глазурата:

1/2 ч.ч. балсамов оцет

прясно изцеден сок от 1 малък лимон

1/4 ч.ч. мед

Начин на приготвяне:

Изваждаме патицата от хладилника 30 минути преди да започнем да я приготвяме. Измиваме я добре отвън и отвътре.

Нарязваме кожата на гърдите на ромбоиди, като внимаваме да не нарежем месото, а около бутчетата пробиваме с вилица, за да изтече мазнината.

Осоляваме я добре отвън и отвътре, слагаме лимона и чесъна в кухината, поставяме я в тава с решетка с гърдите нагоре и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Добре е да вържем краката с канап.

След 40 минути обръщаме патицата и печем за още 40 минути.

Приготвяме глазурата като смесваме оцета и лимоновия сок.

Обръщаме патицата отново с гърдите нагоре, мажем я със сместа и печем 15 минути.

Добавяме към останалата глазура меда, и мажем отново.

Печем 30 минути, като на всеки 10 минути вадим и мажем

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *