Спагети Болонезе

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

спагети – 1 пакет
кайма – 500 г
домати – 690 г пасирани
целина – едно стебло, около 7 см. дълго
моркови – 1 среден на големина
лук – 1 глава
морска сол – 1 ч.л.
сол – 1 ч.л.
захар – 1 ч.л.
вода – 1 к.ч.

Запържете до златисто лука и добавете нарязаните ситно целина и моркови. Запържете и тях и добавете каймата. След като и тя се запържи, като добре сте я бъркали, прибавете доматите заедно с водата. Бъркайте и овкусете със сол, захар. Оставете да ври.

Пуснете спагетите в обилно количество вряща подсолена с морската сол вода и ги сварете според указанията на опаковката.

Отцедете спагетите, разпределете ги в чинии, отгоре сложете от соса Болонезе и украсете с малко босилек.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *