Спагети “Болонезе”

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет спагети (450 гр.)
400 гр. телешка кайма
1 глава лук
1 морков
1 стрък целина (зелената част)
3 скилитки чесън
1 буркан стерилизирани домати
200 ml червено вино
зехтин
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
1 ч.л. риган
черен пипер на вкус
1/2 връзка пресен магданоз
150 гр. сирене “Пармезан” (Parmigiano) или кашкавал

Продуктите са за 4 порции

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спагетите се варят в тенджера с вода, в която се слагат 1 ч.л. сол и 2 с. л. зехтин.

В дълбок тиган с капак се слагат 50 ml зехтин, в който се задушава нарязаният на дребни кубчета лук. Добавят се ситно нарязаният морков и чесъна и продължава да се задушава. Прибавя се каймата, като се разбърква добре, за да се раздроби и се пържи 5 – 6 минути. След това се слагат доматите, целината и магданозът, нарязани на ситно, риганът, захарта и виното. Оставя се да ври на слаб огън около 15 минути, при необходимост се добавя вино. Подправя се с около 1 ч.л. сол и черен пипер на вкус. Сварените спагети се сипват в чинии и върху всяка се поставя от соса, а отгоре се поръсва със сирене “Пармезан” или настърган кашкавал.

Време за приготвяне на ястието – около 40 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *