
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
спагети – 1 пакет
бекон – 300 г пушен (на тънки резени)
пармезан – 150 гр сирене
сметана – 200 мл
яйца – 2 бр.
зехтин – 30+30 мл
лук – 2 глави
чесън – 4 скилидки
босилек
черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Спагетите се сваряват според описанието на опаковката, като във вода се слага 1 с.л. сол и 2 с.л. зехтин.
Беконът и лукът се надребняват и се задушават в останалата мазнина, докато променят цвета си.
След това при тях се слага заквасената сметана и скълцаният чесън. Щом той омекне, се добавят яйца, може и само жълтъците. Бърка се, докато те се сготвят.
Поръсва се с черен пипер и се поднася към сварените спагети. Спагетите Карбонара с бекон са много вкусни.