
Необходими Съставки:
- фетучини – 280 г
- сьомга – 350 г пушена
- бяло вино – 6 с.л.
- копър – 4 големи стръка
- лук – 1 малка глава
- каперси – 25 г
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука. Сипете виното в тиган и щом заври варете 1-2 минути или докато течността намалее наполовина. Добавете лука и пържете до омекването му, след това намалете котлона на много ниска температура. Сипете в голяма тенджера вода и сложете на котлона да заври. Прибавете спагетите и посолете. Варете според указанията на опаковката. Междувременно нарежете сьомгата и я добавете към лука и виното. Нарежете копъра и каперсите, прибавете и тях. Отцедете сварените спагети и ги прехвърлете в дълбок съд за сервиране.
Поръсете сместа с рибата с черен пипер и я сипете върху пастата. Разбъркайте и поднесете веднага.