СПАД В ТЪРСЕНЕТО НА ИМОТИ! Дупничанин свали на 210 хил. евро цената на кокетната си 3-етажна вила в Паничище след 3 г. неуспешни опити да я продаде

Синът на покойния бизнесмен от Дупница Борис Андреев – Веселин Андреев, от три години прави опити да продаде наследствената вила в Паничище. Той дори свали цената от 300 000 евро на 210 000 евро.

Собственици на няколко хотела в Паничище пък от 2 г. не успяват да продадат двустайни апартаменти, които са обявили по 34 000 лв.

Вилата на В. Андреев е триетажна и с дворно място около 2 дка. Имотът е атрактивен, но купувачи няма. Според местни жители липсата на добра инфраструктура е само една от причините за слабия интерес към имотите в курорта. Другият проблем е, че в последните години зимата е топла и не се задържа достатъчно снежна покривка, за да се карат ски, и курортът Паничище не се пълни с туристи.

В същото време само за два месеца община Сапарева баня пусна за продан имоти от по два декара в Паничище срещу първоначална цена от 78,70 лв. и 80,00 лв. за кв.м.

Няма го този бум на продажби, както преди 15 г. Тогава цената на 1 кв.м земя достигна 100 евро.

В с. Крайници, което е на няколко км от Сапарева баня, се продава имот от 3000 кв.м с проект за бутилиране на изворна вода срещу 79 000 евро, но купувач няма. Първоначалната обявена продажна цена е била 95 000 евро, но е свалена на 79 000 евро. Преди няколко години столичанин е закупил имота с цел бизнес с бутилиране на изворна вода. Сондирал кладенец и излязла вода, но от Басейнова дирекция не му дали разрешително за бутилиране и се принудил да обяви за продан имота.


Обявеният за продан имот в с. Крайници

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *