Спад на болните с коранавирус, 20 излекувани изписани от благоевградската болница за два дни, само два нови случая има в област Кюстендил

Спад на пациентите с усложнения от коронавирус отчитат от благоевградската болница. През последните няколко дни няма прием на нови пациенти. За сметка на това расте броят на излекуваните, като за два дни от трите отделения са изписани 20 души. Във вътрешно отделение продължават лечението си от вирусни пневмонии вследствие коронаинфекция 10 болни, толкова са и в инфекциозно отделение. Добрата новина е, че няма починали. По-малко е броят на новорегистраните лица от Пиринско с коронавирус.  Само 6-има бяха новите заразени в Пиринско за последното денонощие. Общо 40 са новите случаи на Covid-19 в област Благоевград за периода 14-16 август. От тях в Благоевград са установени 12, по 5 са в Разлог и Сандански, по двама в Гоце Делчев, Брежани, Брезница, Елешница и по един в Петрич и селата Дамяница, Кавракирово, Рилци, Черна Места, Долно Осеново, Долно Драглище, Кромидово, Краище и Бабяк, съобщиха от РЗИ. Понижаването на заразените се дължи и на по-малкия брой тестове, но лекарите се надяват тенденцията за спад на инфекцията да продължи.

Само два нови случая на коронавирусна инфекция има в област Кюстендил за изминалите 3 дни – от 14 до 16 август, съобщиха от Областния кризисен щаб. Положителните проби са регистрирани в общините Дупница и Бобошево. След месец и половина лечение 83-годишна жена от община Кюстендил е починала в неделя сутринта, допълниха от щаба.
Трима са хоспитализираните пациенти с коронавирус в болницата в Кюстендил. В общинската болница в Дупница за лечение са настанени шестима души, един от които е в по-тежко състояние.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *