Спанак с ориз в гювече

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете зеления лук, спанака и чесъна на ситно  и ги задушете в по дълбок тиган с 5 с.л. зехтин (олио) и половината масло. Прибавете ориза и 3 чаши вода с кубче телешки бульон. Изчакайте да заври и намалете котлона на половина за да къкри. Овкусете със  сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч.л. джоджен,  лют червен пипер. Когато ориза е почти готов го свалете от котлона и прибавете натрошеното сирене и останалото масло, разбъркайте и сипете в гювечета. Чукнете по две яйца отгоре сложете капак и  печете във фурната на 180 градуса за 25 минути. 5 минути преди да ги извадите махнете  капаците за да се запекът яйцата.

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете зеления лук, спанака и чесъна на ситно  и ги задушете в по дълбок тиган с 5 с.л. зехтин (олио) и половината масло. Прибавете ориза и 3 чаши вода с кубче телешки бульон. Изчакайте да заври и намалете котлона на половина за да къкри. Овкусете със  сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч.л. джоджен,  лют червен пипер. Когато ориза е почти готов го свалете от котлона и прибавете натрошеното сирене и останалото масло, разбъркайте и сипете в гювечета. Чукнете по две яйца отгоре сложете капак и  печете във фурната на 180 градуса за 25 минути. 5 минути преди да ги извадите махнете  капаците за да се запекът яйцата.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *