Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Спанак с яйца и сирене на фурна

Необходими продукти:

1-1,5 кг спанак

1 глава или връзка пресен лук

1/2 връзка магданоз

1 к. ч. зехтин

50 гр. краве масло

1 ч. ч. прясно мляко

4 яйца

1 ч.ч. натрошено сирене

черен пипер и сол (най-добре хималайска сол) на вкус

кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете спанака, като отрязвате само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието страхотно.

Ситно нарязания кромид лук (или пресен, зависи с какъв готвите) и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване.

Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо).

Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто в загрята на 220 градуса фурна.

Ястието се поднася топло гарнирано с кисело мляко (по желание).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *