
Необходими продукти:
1-1,5 кг спанак
1 глава или връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1 к. ч. зехтин
50 гр. краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. натрошено сирене
черен пипер и сол (най-добре хималайска сол) на вкус
кисело мляко за сервиране
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете спанака, като отрязвате само калното коренче. Важно е стеблата да се сготвят, защото най-полезният сок е именно в тях, освен това са крехки и овкусяват ястието страхотно.
Ситно нарязания кромид лук (или пресен, зависи с какъв готвите) и спанак се поставят в тавичка заедно с растителното масло и се задушават до омекване.
Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязаният магданоз, черен пипер и сол (ако е необходимо).
Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто в загрята на 220 градуса фурна.
Ястието се поднася топло гарнирано с кисело мляко (по желание).