Спаначена супа с пиле

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г замразен спанак
1 пилешко бутче
1 морков
1 глава лук
1 каф. чашка замразен грах или от консерва
3 суп. лъж. краве масло
1 чаена лъж. сух джоджен
черен пипер
сол и лют червен пипер на вкус
1 кубче пилешки бульон
1 чаена лъжичка брашно
1 суп. лъж. ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме пилешкото бутче в 2 литра вода, като обираме образувалата се пяна.

В друг съд запържваме в маслото нарязаните лук и морков. Добавяме замразения спанак и грах. Поръсваме подправките и 1 чаена лъж.брашно. Наливаме бульона, в който сме варили пилето и когато супата заври сипваме ориза, добавяме свареното пилешко месо от бутчето и натрошаваме кубчето пилешки бульон. Варим супата до готовност. (Може да долеем още вода, ако ни се струва гъста супата). Поднасяме супата с лимонов сок.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *