Спасеният от публична продан Профилакториум в Перник пак застрашен заради 1.4 млн. дълг

Дълг от 1 400 000 лева тежат на врата на ръководството на  СБДПЛР /Профилакториума/ в Перник, в който се лекуват пациенти от цялата страна. Преди година здравното заведение бе спасено на косъм от публична продан в края на 2018 г. след обявен търг от НАП. Първоначално обявената цена бе малко под 5 млн. лв. Едно уникално по своята същност и характеристики здравно заведение е застрашено от фалит. Правят се опити да бъде реанимирано, като още в миналия мандат бяха въведени различни терапии и процедури. Все още не е реализирано и предложение за използване на част от сградата за социални дейности.

Проблемно е и отоплението на здравното заведение, след като поръчаният през миналия мандат нов котел за парното отопление се оказа неподходящ за инсталацията и стои неизползваем.

Различни са предложенията за спасяване на Профилакториума от ликвидация и приватизация. Едно от последните предложения е за увеличаване на субсидията от общината, друго е изготвяне на оздравителен план, но до момента реално съдбата на уникалната болница като сграда, оборудване, предназначение и огромен парк е неясна.

   КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *