Спа хотел “Свети Никола” в Сандански с нов блясък след мащабен ремонт

Радослава Димитрова е мениджър-експерт маркетинг и реклама в СПА хотел “Свети Никола” в Сандански. Завършила е висше образование, специалност “Туризъм”, в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград. Занимава се с реклама от четири години. За новостите в СПА хотел “Свети Никола” след направения мащабен ремонт през лятото на 2018 г. и какво да очакват туристите и жителите на Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни през зимния сезон Р. Димитрова бе любезна да отговори пред вестник “Струма”.

– Г-жо Димитрова, тази година бяха направени сериозни подобрения на СПА хотел “Свети Никола” в Сандански. Какви са те?
– Да, наистина е така. За нас 2018 г. беше много активна. СПА хотел “Свети Никола” посреща своите гости  вече 17 години, а уютът, релаксът и качественото обслужване са водещи фактори за нас. И то в динамично време, в което всичко около нас се случва много бързо и начинът на живот е изключително интензивен. Водещо за собственика на комплекса Илия Пасков е да осигурим максимален комфорт за всички клиенти и персоналът да е в постоянен синхрон с новостите на туристическия пазар. И това вече е факт след реновирането и основното обновяване на голяма част от комплекса. Нашите клиенти се настаняват в нови стаи, които предлагат голямо удобство и всеки получава усещане, сякаш е у дома си. Имаме и новооткрит класически ресторант, обновен пиано бар, а в момента завършваме и подобренията във фоайето, където е изграден и лоби бар. Подобрения са направени и в СПА зоната с модерен интериор и зона за релакс.

– Какви са новостите в СПА центъра, стаите за нощуване, заведенията за хранене и забавления?
– СПА зоната е много важна за качествения релакс на гостите на хотела. Тя вече е разширена, като е изграден нов открит термален басейн, тип джакузи. Новост е и Солната стая. Там всеки може да лекува здравословни проблеми като астма, белодробни заболявания, имунитет, кожни проблеми. През всичките години поетапно стаите за нощувка се обновяват. През лятото на 2018 г. е променен изцяло един етаж със стаите за нощувка в комплекса, като те са обзаведени по най-новите тенденции.
Ресторантът, който дългогодишните клиенти познаваха в предишния му вид, сега е с коренно различен интериор и обновено меню. Традицията, която не се променя през всичките години, е, че се използват пресни, качествени и специално подбрани продукти, новост е фурната на дървени въглища “Дноспър”, която придава страхотен вкус и сочност на месата. Ресторантът предлага и изискана селекция от вина. В него гостите на комплекса и редовните клиенти от местните жители вече усещат промяната и вкусната храна, която се приготвя и предлага за обяд или вечеря, а също така и при организиране на фирмени и семейни празненства, банкети и всякакви празнични поводи. Като продължение на празничната вечер, купонът продължава и в пиано бара в комплекса. Освен новия интериор, той е с нова музикална програма с изпълнения на “Съни бенд” с вокал Съни, която всички познават от финала на “Х Фактор”. А с нея купонът е гарантиран.

– Към какво още бихте насочили вниманието на гостите?
– Гостите, настанени в хотела, могат да се потопят в атмосферата на Пиринския край. Тук предлагаме различни курсове по живопис, правене на витражи и иконопис, дейности, свързани с българското народно творчество, както и да се запознаят с местните обичаи и култура. За търсачите на силни усещания предлагаме разнообразни спортове и преходи. Туристите могат да участват в различни винени турове, имат възможност да посетят избите в Мелник, Роженския манастир, с. Илинденци, известно с уникалния празник на виното, който се провежда в началото на месец февруари всяка година, да се насладят на красивата природа и чистия въздух, който притежават Сандански и районът. Храмът на баба Ванга е само на 8 километра от хотела, църквата на Преподобна Стойна в с. Златолист е на 30 километра, 84-те на брой църкви и храмове в Мелнишкия район и т.н.
– Организирате и ловен туризъм, какво предлагате през този сезон?
– Комплексът разполага и със собствено ловно стопанство, където се следи популацията на дива свиня и сръндак. Прави се организиран лов също и отделни групи, избирателни за лов на чакали и за диви животни. Това, което е разрешено по закон, се предлага в ловното стопанство. Комплексът разполага с термална баня, която може да се ползва и от гражданите на Сандански. Тя е част от комплекса. Освен с минералната вода и процедурите, които се предлагат, там има изградена пицария, има и фризьорски и козметичен салон.

– Имате ли проблеми при осигуряване на персонала, известно е, че има недостиг на добре квалифицирани сервитьори, готвачи, бармани… Как се справяте в това отношение?
– Смело мога да кажа, че по-голямата част от колектива са служители, които работят тук от самото начало и са като едно голямо семейство. Това е гаранция за успешната им работа в екип. За съжаление проблемът с осигуряване на персонал е все по-често срещан, и то във всички сфери – хотелиери, ресторантьори, туроператори. На този етап успяваме да се справяме и към нас се присъединяват и нови млади кадри, които работят усърдно и с желание. Колективът в комплекса от дълги години почти не е променян. Стараем се да им се осигури периодично обновяване на уменията и преквалификация. За това работим и с тенденция за организиране на месец с разнообразна кухня и гостуващи популярни шеф-готвачи с доказани имена в ресторантьорството. Дори в момента ресторант “Свети Никола” организира Месец на гръцката кухня с гост шеф Панайотис. Той самият е от семейство трето поколение ресторантьори с верига заведения в Гърция. Шеф Панайотис е завършил най-известната школа за готвачи на остров Крит и участва в редица кулинарни предавания по гръцката телевизия. За коледните и новогодишни празници сме приготвили още много изненади за клиентите ни.

– Сигурно вече имате готовност с офертите за коледно-новогодишните празници. Каква е разликата от миналата година?
– Да, готови сме с офертите, те вече се продават и търсенето е голямо. С направените инвестиции, промени и подобренията на комплекса има леко увеличение на цените на пакетите. Но те, разбира се, са напълно съобразени с качеството на предлаганите услуги и условията. Офертите за коледните и новогодишни празници са качени на официалния сайт на комплекса: www.hotelsvetinikola.com.
ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *