Спектакълът на благоевградския театър „Портретът на Дориан Грей” на бис в Националния дворец на културата

След дълго чаканата и успешна премиера на грандиозния спектакъл „Портретът на Дориан Грей” Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград срещна своята публика и в София. Вълнуващата неделна вечер заслужено завърши с дълги аплодисменти за актьорите. Билетите за представлението бяха разпродадени за няколко дни и това наложи програмирането на следваща дата в НДК (4 юни) за всички зрители, които останаха без билети за неделната вечер.       

Софийската премиера на спектакъла е част от стратегията на Театър „Азарян” да бъде сцена за столични премиери на едни от най-значимите нови извънстолични представления.

Премиерното заглавие по романа на Оскар Уайлд категорично се превърна в топ събитие за Благоевград и региона и очевидно ще се играе и регулярно в столицата, поради огромния интерес към заглавието, постановъчния и актьорски екип.

Блестящата игра на Севар Иванов доказа правилния избор през месец октомври, когато той пребори над 70 кандидати в кастинг за ролята, а неговият партньор Калин Врачански, в ролята на Лорд Хенри, за пореден път пленява сърцата на публиката.

Представлението се играе в Благоевград на 15 април, а билетите са в продажба на касата на театъра.           

В театъра предстои театрална събота. Две представления ще могат да гледат благоевградчани и гостите на града на 13 април, а именно детския спектакъл „Момче и вятър” и stand-up comedy с актьора Аладин Алиибрахим.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *