Спецакция в дома на собственика на Асансьорния завод в Дупница Илия Златанов

Специализирана полицейска акция се провежда в дом на булевард „Симеоновско шосе“.

След разрешение от съдия, Специализирана прокуратура извършва действия по разследване.

Претърсва се имот, за който има данни, че живее бизнесменът Илия Златанов. След приключването на работата на екипите, в утрешния ден ще бъдат дадени подробности, съобщиха за БГНЕС от държавното обвинение.

Действията, които се извършват след разрешение от съдя, са по досъдебно производство, свързано със съмнения за измама. В къщата обаче живее дъщерята на Златанов – Пролетина, а по неофициална информация самият той е в чужбина.

От прокуратурата отказаха подробности, докато не приключат следствените действия.

Името на Златанов изплува преди дни от разследване на журналиста от Антикорупционния фонд Николай Стайков, озаглавено “Осемте джуджета”, съобщава Дир.бг. В него бизнесменът разказва пред камера за опита на членове на семейството му да завземат бизнеса, за което подавал сигнали до институциите, но без резултат. Той намесва и името на бившия столичен следовател, сега адвокат – Петър Петров – Пепи Еврото, за когото твърди, че има връзка с опита да бъде принуден да прехвърли бизнеса си.

През уикенда от прокуратурата съобщиха, че е назначена охрана на Стайков, който се оплака, че е получавал заплахи, а домът му е вандализиран заради разследването. Дни преди да бъде публикувана първата му част, журналистът получил няколко обаждания с въпроси като “Погребална агенция Стайкови ли е?”, заради което е подал сигнал в полицията.

От Антикорупционния фонд също съобщиха за обиска в дома на Златанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *