Специалист по футбол от НСА след едногодишен престой на борсата като безработен спечели конкурса за шеф на училището в Яхиново

Учителят по физическо Георги Станчев сяда в директорския стол на училището в с. Яхиново, след като в продължение на година и половина беше на трудовата борса. Завчера той е получил заповед за назначение.

Станчев се яви на всички обявени от Министерството на образованието конкурси за директори на средни и основни училища в община Дупница. Той се справил най-добре на конкурса с концепцията си за развитие на училището в  Яхиново.

Георги Станчев фигурира в списъка на РУО с кандидати за дирекори и на училищата в  Самораново, ПГ по хранително-вкусова промишленост, ОУ “Св. Климент Охридски”. Единственото училище, за което не е подал документи, е СУ “Христо Ботев” в Сапарева баня.

Станчев е завършил НСА, профил „Футбол”. Допреди година и половина той беше шеф на Ученическата спортна школа в Сапарева баня. След това се регистрира като безработен в Бюрото по труда, след като спортната школа беше закрита с решение на ОбС в Сапарева баня като неефективна.

В групите по различните спортове са били записани едва по 6-7 деца и съветниците гласуваха за затварянето й. В момента същата дейност се развива в СУ “Хр. Ботев” от учителите по физическо възпитание.

Още четири училища в Дупница ще имат нови шефове. Директорката на СУ “Христо Ботев” Емилия Гелева се пребори с конкуренцията на учителката от СУ “Св. Паисий Хилендарски” Бистра Михалкова и остава на поста.Тя беше назначена за вр.и.д. директор, след като с решение на ОбС – Сапарева баня двете училища бяха слети в едно.

В ОУ “Св. Климент Охридски” досегашната директорка Гергана Лазова остава на поста. Тя беше назначена също за вр.и.д. директор на мястото на Илия Близнаков.

Директор на ПГ по хранително-вкусова промишленост става Виолета Стефанова-Савова, която до момента беше временен шеф.

В с. Самораново е назначена за директор учителката по рисуване Даниела Белчева.

Всички новоназначени директори са участвали в конкурс за мястото и са го спечелили.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *