Специалните сарми на най-добрия готвач сред рокерите и най-добрия рокер сред готвачите в Дупница Митко Тонкин

Дупничанинът Митко Тонкин работи като готвач в ресторант в града, а когато е свободен, яхва мотора и се понася по пътищата. За читателите на “Струма” той сподели рецептата си за сармите, които готви за Бъдни вечер и според него нямат равни на вкус, както и пълнените чушки с боб.
“Плънката правя от ориз и праз лук. В нея добавям дафинов лист, стафиди, сол, прясна мащерка, скилидка чесън, счукан. Слагам и нарязани сушени сливи, и черен пипер на зърна. Вкусът на сармите става многопластов от подправките и е по-различен от традиционните.
За Бъдни вечер приготвям на семейството си и пълнени чушки с боб. Много е важно бобът да не е напълно сварен. Сухите чушки предварително накисвам в топла вода, за да омекнат. В плънката освен всички подправки за сармите и добавям и джоджен”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *