Спецпрокуратурата поиска “задържане под стража” на певицата ЛиЛана

Специализираната прокуратура е внесла искането за гледане на мярката ”задържане под стража” на Лилана и брат ѝ Александър Деянов, предаде репортер на Novini.bg.

На 25 април 2020 г. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на пет лица за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Те са задържани на 25 април 2020 г. при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и наззора на Специализираната прокуратура. При извършените действия по разследването от следователи от отдел „Следствен“ при Специализираната прокуратура са иззети сървъри, компютри и други доказателства за престъпната дейност.

Припомняме, вчера певицата Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) и още трима души бяха арестувани при операция на Специализираната прокуратура. През последните години Лилана се появява в публичното пространство не като поп изпълнител, а като технологичен предприемач. Тя презентира платформата на Агенция “Пътна инфраструктура” за информация в реално време за катастрофи и ремонти, а освен това е в съвета на директорите на тол оператора “Телетол”. Отново с нея е свързана и платформата за подаване на сигнали за нередности civi.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *