Спецслужби удариха клетка на ИДИЛ в сърцето на Москва

Агенти на руската Федерална служба за сигурност са разбили “дълбоко законспирирана” група на “Ислямска държава”, чиито участници са подготвяли терористични атаки с голям обществен отзвук.Това съобщи пресслужбата на руската контраразузнавателна агенция, цитирана от ТАСС.
Според съобщението задържаните в московския регион шест лица са планирали нападения с огнестрелни оръжия и самоделни взривни устройства в руската столица. При извършените обиски са иззети автоматични огнестрелни оръжия, средства за комуникация с отчети за извършената подготовка, схеми за изработването на бомби, и парични суми.
“Спящата” терористична клетка е била ръководена от емисари в Сирия, произхождащи от държави в Централна Азия. Групата е била финансирана чрез целеви финансови преводи и чрез извършването на “тежки общонаказателни престъпления”, съобщиха още от Федералната служба за сигурност.
През април са били арестувани четирима души от друга спяща клетка на “Ислямска държава”, жители на сибирския град Новий Уренгой. Те също готвели терористични нападения в Московска област. В тогавашната спецоперация били превантивно задържани и 20 радикално настроени жители на същия град.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *