Спецсъдът остави в ареста семейство Баневи

Специaлизираният наказателен съд остави за постоянно в ареста Евгения и Николай Баневи по обвинение в пране на близо 1 милиард лева и още шест престъпления, предаде БНР.

По-рано пред Специaлизирания наказателен съд те нарекоха обвиненията си абсурдни и поискаха да им бъдат наложени по- леки мерки за неотклонение, като напомниха, че от месец и половина са разделени от трите си деца.

От прокуратурата пък бяха категорични, че поради огромния финансов ресурс, с който семейство разполага, ако бъдат пуснати на свобода ще напуснат страната.

В съдебната зала стана ясно, че сред 15-те свидетелствали за дейността на фамилията е и първородният син на Николай Банев, който също се казва Николай.

Семейството прие решението спокойно като само нервната усмивка на лицето на Евгения Банева издаваше нейното напрежение. След края на заседанието двамата размениха няколко думи с роднините и техните близки, които бяха в съдебната зала.

Близо 3 часа продължи заседанието по делото за определяне на мярка за неотклоние за двамата. В своята защитна пледоария Евгения Банева поиска да бъде пусната под домашен арест, за да може да се грижи за децата си.

Съдия Урумов обаче уточни, че доводите от битов характер не могат да мотивират съда да наложи по-лека мярка от задържане под стража.

От решението на съда стана ясно, че по делото са били разпитани служители от завода “Полимери”, които са обяснявали как е станало разкостването на предприятието, а парите от продажбата за скрап отивали за жилището на Баневи в Бояна.

Решението на съда не е окончателно, то може да бъде обжалвано пред 2-та инстанция другия четвъртък.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *