Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Спецсъдът отказа да вкара в ареста ученика, обвинен в тероризъм

Трима съдии от Апелативния специализиран наказателен съд решиха, че 16-годишният ученик от Пловдив, обвинен в тероризъм, няма да бъде вкаран в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение бе поискана от прокуратурата.

Заседанието на съда бе при закрити врата, а магистратите решиха, че момчето трябва да остане под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, за да бъде в естествената си среда и да ходи на училище, като продължи и работата му с психолозите. 

Пред съда, ученикът е заявил, че напълно осъзнава вината си. 

По-рано днес говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева заяви, че държавното обвинение ще иска младежът да бъде задържан под стража и изолиран в специална среда.

Към този момент остава опасността за много българи, ако момчето остане на свобода. Непроменено е мнението на прокуратурата, че в настоящия казус се касае за дете, жертва на радикализация и за една огромна човешка трагедия. От друга страна стоят сигурността и интересите на българското общество“, аргументира се тя.

Милева обясни, че родителите на тийнейджъра са съдействали изцяло на органите на реда, но не те са подали сигнала срещу сина си.

“Намерени са и взривни вещества без аналог за Европа, които са много повече от изнесената първоначално информация. Те са несъпоставими с нито един казус от новата история на България”, посочи говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *