Спешна среща на СЗО заради коронавируса

Спешна извънредна среща на Световната здравна организация заради коронавируса. Експертите ще решат дали да се обяви, че вирусът е глобална опасност, след като броят на жертвите достигна 170, а заразените са почти 8 000, предава Нова тв.

Заразата вече е регистрирана в 16 държави. А в града-източник на инфекцията Ухан – продължава усиления строеж на две болници, които ще лекуват заразените с коронавируса. Повече от 4 000 работници и 100 тежки машини работят денонощно за изграждането на здравните заведения. Едното от тях с големина почти 40 000 квадратни метра ще заработи на 3-ти февруари. До момента теренът е заравнен и първите два етажа са готови. Работниците вече правят вътрешното оборудване.

След като учените потвърдиха, че коронавирусът може да се предава от човек на човек, властите призоваха хората да не напускат домовете си. Така доброволци започнаха да помагат на хората и през деня, и през нощта. Сред тях – много възрастни и болни.

В град Ухан вече са поставени 7600 специални контейнера за използваните маски, а 1000 камиона ще ги извозват за изгаряне. Русия затвори 4300-километровата граница с Китай в Далечния изток, а на 6 000 пътници на луксозен круизен кораб край Рим беше забранено да го напуснат, след като жена от Макао е със симптоми на коронавируса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *