Спешният медик д-р Корчев спаси от ампутация краката на бивш шофьор

Пенсионер, бивш шофьор на камион, получи тежко изгаряне, след като се заля с гореща супа. Сигнала в Спешен център получил току-що върналият се на работа д-р Мирослав Корчев. Той веднага отишъл с линейка на мястото в с. Мурсалево. Пострадалият бивш шофьор на камион в някогашното ТКЗС, 75-г. Страхил Кърков, категорично отказал болнично лечение. Лекарят се видял в чудо как да постъпи, тъй като, ако остави възрастния мъж без адекватно лечение, раните от изгарянията ще се инфектират и може да се наложи ампутация на краката. Ето какво разказа д-р М. Корчев:

“Като отидох на подадения адрес, намерих бай Страхил с огромни мехури от изгарянето по двата крака. Гледката беше грозна, изгаряния имаше и по двата крака, а болките му бяха нетърпими. Категорично отказа да се лекува в болница. Реших да го лекувам на място, за да му спася краката. Най-дълбоко беше изгарянето по ходилата и коленете. Направих му болкоуспокояващи инжекции и изрязах до здраво месо всички мехури. В продължение на 20 дни ходих през ден в дома му в Мурсалево да му сменям превръзките. Предписах му антибиотик. Аз имам тефтерче с рецепти за мехлеми за различни кожни проблеми. Направих подходящия мехлем, с който ще се маже всеки ден. Кожата се възстанови за 20 дни и сега почти не личат местата с тежките изгаряния”, доволен е от резултата докторът.

75-г. Страхил Кърков разказа подробности за инцидента: “Съпругата ми беше сготвила супа. Аз реших да й помогна и взех тенджерата с още врящата супа от котлона да я занеса в кухнята. През лятото готвим в едно антре в къщата. Понесох тенджерата, но в един момент я изпуснах и супата се изсипа върху краката ми. Болката беше неописуема. Д-р М. Корчев пристигна с линейката, прегледа ме и поиска да ме закара в болница. Краката ми бяха в мехури от горещата супа. Аз отказах категорично. Не можех да оставя съпругата си сама, тъй като и тя не е добре със здравето. Имаме деца, но не искам да ги тормозя. Мислех си, че все ще мине някак си. Добре че д-р Корчев се зае да ме лекува, след 20 дни вече няма и помен от раните”, разказа Стр. Кърков.

Както “Струма” писа, д-р М. Корчев често извън работното си място се притича на помощ на хора, попаднали в трудни ситуации. В района на Рилския манастир извади стоножка от ухото на гъбар от Якоруда, извади болтче, тръгнало да влиза в дихателната тръба на руснак, и го спаси от смърт на пътя Рила-Рилски манастир…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *