Спешният медик от Рила д-р М. Корчев с пинсета извади 20-см стъкло от крака на паднала на полето гроздоберачка и я спаси

Д-р Мирослав Корчев от Спешен център – Рила спаси живота на 62-годишна жена, претърпяла тежък инцидент на връщане от нивата си.

На тел. 112 около 19,30 ч. е подаден сигнал в Спешен център – Рила за жена, паднала в полето и счупила жестоко крака си. 62-г. Василка Портарска паднала на връщане от нивата си в местността Св. Георги, която се намира на 2 км от Рила. След получения сигнал на тел. 112 шофьорът на линейката Георги Мездралийски настъпил газта и по труднопроходимия коларски път успял за 10 мин. заедно с д-р М. Корчев да пристигнат на мястото, където открили жената, припаднала от болка. Василка Портарска лежала неподвижна на пътя. При прегледа д-р М. Корчев установил, че при падането в петата на счупения крак на В. Портарска се забило 20-см стъкло от бутилка, хвърлена на пътя от минувачи. Д-р Корчев обездвижил крака, с пинсета извадил стъклото, спрял кръвотечението и направил болкоуспокояващи инжекции на жената. Ако линейката не била пристигнала по най-бързия начин и докторът не бе реагирал светкавично и професионално, е имало опасност пострадалата да почине от кръвозагуба от забилото се дълбоко в крака й стъкло.

С линейката В. Портарска е транспортирана до Спешен център – Благоевград. По пътя за болницата пациентката помолила доктора да позвъни на работодателите й и да ги уведоми, че няма да може да отиде на работа през следващите дни. Оказало се, че жената изкарва прехраната си, като работи в лозовите масиви край село Смочево, община Рила, където в момента е кампанията по гроздобера.

Потърсен за коментар на инцидента, д-р М.  Корчев заяви: “Напрвих това, което трябва. Няма никакво геройство в случилото се”, каза докторът.

Както „Струма” писа, същият доктор наскоро с безопасна игла извади от ухото на гъбар от Якоруда 7-см стоножка. Върна от оня свят и турист от Русия, който спрял да ремонтира автомобила си на пътя за Рилския манастир и сложил малко болтче между устните си, но то влязло в дихателната му тръба.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *