Спипаха 1.3 кг златни бижута в дамска чанта на “Капитан Андреево”

Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 лева откриха при съвместна проверка на лек автомобил митнически служители на ГКПП “Капитан Андреево” и гранични полицаи, съобщиха от Агенцията “Митници”. Златните изделия са намерени в кола с швейцарска регистрация, влизаща в страната от Турция. 

В автомобила пътували съпрузи с двамата си синове, швейцарски граждани, и техен близък – турски гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която митническите служители откриват дамска текстилна чанта, пълна с медикаменти в различни опаковки. 

В част от опаковките вместо лекарства са открити, увити в салфетки, златните изделия. Всичките те са от 22-каратово злато и са на стойност 96 720 лева. При проверката е установено, че чантата е собственост на съпругата. Бижутата са иззети и подлежат на отнемане в полза на държавата, допълниха от митницата, цитирани от Нова телевизия.

От началото на годината митническите служители на “Капитан Андреево” са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *