HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Спипаха 160 кг марихуана в тир с благоевградска регистрация, собственикът – санданчанин, арестуван

160 кг марихуана и 4,658 кг кокаин задържаха митнически служители при два отделни случая, които бяха представени днес на пресконференция с участието на директора на Агенция „Митници” Георги Костов и административния ръководител на Апелативна прокуратура – София Албена Вутова.

Двете задържания са благодарение на изключителната работа на митническите служители, посочи директорът на Агенция „Митници” Георги Костов и допълни, че се надява  работата на такива служители да повлияе положително на мнението на обществото за митническата администрация.

Първият случай касае ГКПП Дунав мост Видин-Калафат. Спрян е за проверка товарен автомобил, собственост на транспортна фирма от Сандански с двама шофьори, единият от които управител на фирмата. Извършена е щателна митническа проверка“, посочи тя. По думите й на митническия служител е направило впечатление поведението на един от шофьорите, който е бил видимо притеснен. „В левия резервоар са открити 172 пакети вещество, което е регирало на коноп. Бруто тегло – 160 килограма. Образувано е досъдебно производство. Двамата шофьори са привлечени в качеството и си на обвиняеми. Предвижда се наказание от 10 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 100 до 200 хиляди лева. Наркотичното вещество е отнето в полза на държавата, както и превозното средство, послужило за пренасяне“, каза Вутова. По думите ѝ автомобилът е пренасял стоманени плоскости в рамките на страни от ЕС. „Двамата шофьори се признават за виновни, познават се от години и са работили като шофьори в други транспортни фирми. Казват, че са знаели, че в автомобила се намира наркотично вещество“, съобщи тя. Според нея е изготвено искане от ОП Видин за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Също вчера, 13.07.2017 г., в ранните часове на деня митнически служители от Митнически пункт Калотина са задържали и  над 4,6 кг кокаин. Извършена е проверка на влизащ в страната автомобил, управляван от холандски гражданин, пътуващ от Холандия за Турция. В автомобила пътуват съпругата на водача и трите им непълнолетни деца – между 5 и 11 години. При щателна митическа проверка митническите служители открили в кухини в автомобила четири вакуумирани пакета, които при полеви наркотест реагира на кокаин. Общото им тегло на пакетите е 4,658 кг.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *