Спипаха 660 000 къса цигари на „Капитан Андреево“

Митнически служители на ГКПП “Капитан Андреево” иззеха 660 000 къса /33 000 кутии/ цигари и близо 70 кг. тютюн при проверки на пункта през първите 20 дни на октомври, съобщиха от Агенция “Митници”.

Установени са били 205 нарушения, за които са били съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневи изделия са били иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

При две щателни проверки са били иззети 15 720 къса /786 кутии/ контрабандни цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са били открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация, пътуващи за Великобритания и Франция. В единия от камионите, освен скритите на различни места в шофьорската кабина цигари, митническите служители откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене.

Контрабандни цигари – 110 кутии /2200 къса/, са били открити и при проверка в лек автомобил с хасковска регистрация. Те са били укрити в специален тайник в ауспуха на автомобила.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *