Спират движението на камионите над 12 т по автомагистралите преди Коледа

В последния работен ден преди Коледа в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите, информират от АПИ.

Ограничението е от 16.00 ч. до 20.00 ч., целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Дижението се ограничава в следните участъци от републиканската мрежа: автомагистралите; с. Ребърково – Ботевград; от Благоевград до ГКПП “Кулата”; в. “Коритна” – Велико Търново – Шумен; Русе – Велико Търново; ГКПП “Калотина” – София; Варна – Бургас;път II-18 Околовръстен път на град София;път II-99 Бургас – Царево.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден 26 декември/четвъртък/от 14.00 ч. до 20.00 ч.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

В пиковите часове, когато много хора тръгват на път, е възможно на АМ “Хемус” в района на тунел “Витиня” да има по-бавно предвижване, предупреждават от пътната агенция. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ “Хемус” в посока Монтана и Видин е проходът “Петрохан” и Искърското дефиле, а в посока Варна – път I-1 София – Ботевград.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 26 декември ще има две ленти за влизащите в София по път /Е-79/. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ “Струма”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *