Спират движението през прохода Предел

Реорганизация на движението на ППС- та през прохода  Предел е създадена за събота и неделя заради провеждащия се фестивал на народното творчество „Пирин пее“

С цел гарантиране безопасността на посетителите на събора от 08:00 до 23:00 часа в събота ще бъде преустановено движението в участъка от „Ресторант Предел“ до отбивката за ски писта „Кулиното“ (Кулата).  През указаното време в района ще се допуска само движение на автобуси и тежкотоварни автомобили с  товароносимост над 12 тона. Те ще бъдат пропускани поетапно и при преминаването им през ограничителната зона  ще бъдат конвоирани от органите на реда. Движението на останалите превозни средства ще се осъществява по обходен маршрут – старият път на Предел. Ограниченията важат и за неделния ден – 05.08. 2018 година- от 08:00 до 16:00 часа. Същият ден за около час движението на превозни средства ще бъде спряно  изцяло. Забраната ще обхване времето на  официалният ритуал по поднасянето на венци и цветя на паметника на Илинденско-преображенското въстание, който е с начален час 11:00 часа. На него ще присъстват председателят на НС – Цвета Караянчева, под чиито патронаж ще протече събора, вицепремиерът Красимир Каракачанов, военнослужещи, политици, общественици и граждани.

Хиляди хора от цялата страна се очаква да присъстват на Пирин пее. За двата дни на събора е осигурено денонощно полицейско присъствие с оглед обезпечаване на обществения ред и осигуряване безопасността на присъстващите.

Яна Йорданова

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *