Спокойна изборна обстановка в Кюстендил, гласоподавателите харесаха машините

Нормално протича изборният ден в Кюстендил . Тази сутрин са били подменени някои членове в Секционните избирателни комисии, които не са се явили, но това е традиционно явления и се случва почти на всеки вот, коментираха от Районната избирателна комисия. Според данни на щабовете в града, активността е с 3-4 % по- ниска  в сравнение със ситуацията от април тази година. Изключително много хора е имало в секция в централната градска част,коментираха гласоподавателите. Кюстендилци не се затрудняват от машинното гласуване. „Става по-бързо и по удобно. Не се образуват опашки. Още повече, че аз ходих и на пробно гласуване”, каза 34 годишна жена упражнила правото си на вот.

В село Нови чифлик най-възрастният жител който ще гласува  е 90 годишната Малинка Евтимова Станкова, която може да бъде видяна да продава на зеленчуковия пазар в Кюстендил, каза кметския наместник на селото Гюла Малчова. Там право на глас общо имат 146 човека.

131 341 души в област Кюстендил имат право да гласуват на изборите днес. Правото на вот може да се упражни в 288 секции на територията на областта.

По време на изборите ще може да се гласува със 172 машини, като в 8 секции ще има по две машини.В град Кюстендил само в една секция има две машини, останалите са в общините Дупница и Сапарева баня. В 111 секции гласуването е с хартиена бюлетина.

Определени са и 5 подвижни избирателни секции за гласуване на хора със специални потребности  на територията на област Кюстендил.

Гергана Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *