Спонтанен секс или планиран – кой е по-задоволителен?

Спонтанният секс изглежда удобен вариант за фантастично изживяване. Лесно получен оргазъм след шумни страсти, кратко виждане и разделяне без излишни драми. Колко удобно и освобождаващо! Да но…

Но според проучване на германския Рурски университет това е пълен мит в резултат на изкривена представа получена от медиите. 

Оказва се, че планираният секс носи далеч по-голямо удовлетворение и задоволителен полов живот, отколкото инцидентните срещи. Никой не казва с кого се планира сексът, стига до него да се стигне на етапи взаимно от двамата партньори, се пише в статия на The Journal of Sex Research. Факт е обаче, че това се получава при по-продължителни връзки.

За да стигнат до житейското прозрение – изследователите анкетират 1000 двойки, повечето от които хетеросексуални, за половия им живот. Те засягат въпроси от характера колко бързо е постигната възбудата, дали е имало възпрепятстващи фактори, които да водят до сексуална дисфункция, личен темперамент и този на партньора по теста за 5-те основни персонални характеристики: екстровертност – интровертност, невротизъм – стабилност, откритост – консерватизъм, сътрудничество – конкуренция, добросъвестност – импулсивност. 

За вас ще бъде ли изненадващо да разберете, че най-добросъвестните хора от двата пола се радват на най-висока степен сексуално задоволяване? Този тип определено имат далеч по-малко сексуални проблеми от порядъка на потиснатост или остатъчно усещане за непълно удовлетворение от сексуалния акт.

Обикновено се смята, че жените се задоволяват по-трудно. Е, тези дами, които се радват на внимателни и уважаващи ги партньори, които изпитват наслада да им доставят удоволствие, не спадат в тази група.

Авторите на изследването споделят, че при провеждането му тях ги е вълнувало дали физическите и сексуалните заложби и умения или персоналните качества са по-важни за постигането на удовлетворяващ полов живот. 

Добросъвестността се оказало, че дава по-ефективни полови сношения. Поначало съвестните хора са и доста по-организирани, за разлика от тези, които са леснодостъпни и/или имат разочароващи интимни преживявания. 

И помислете, за да постигнете удовлетворяващ секс все пак се изисква определена самодисциплина, освен собствено удоволствие трябва да се погрижите и партньорът да изпита такова. Понякога трябва малко повече упоритост, но пък и силата на оргазма в тези случаи „си я бива“. Доверието е другото качество, което е от значение, за да има отпускане за пълна наслада. 

Ако смятате, че удоволствието от секса с партньора ще угасне след време. Е, знайте, че и тук легендите грешат. Напротив при тези двойки с отношение към другия сексуалната функция и удовлетворение е с най-висока продължителност и не изчезват с напредване на годините.

Мислите, че да планираш секса отнема от пикантната му стойност?! Всъщност, планирането показва, че търсите ефективни усещания и споделено удоволствие и за вас качеството, а не количеството на половите контакти е водещо.

Само преценете дали не носи по-голяма тръпка да знаете онези тайни, които доставят най-голямо интимно удовлетворение за някого? Това предимство дава планираният секс – мислите как да удовлетворите своите уникални и уникалните желания на партньора си. 

За да имате задоволителен сексуален живот, трябва да имате способност да поставяте желанията на другия пред личните. Понякога се налага предприемането на усилия, което изисква отлагане на собствените нужди и интереси. Но все пак го има и това – ако двамата едновременно се съсредоточите върху разрешаването на сексуален проблем отношенията стават дългосрочни и отдадени.

Въпреки че сексът е прекрасен начин двама души да общуват, пълноценен такъв се изпитва, когато има вербална комуникация. Честното споделяне на предпочитанията и безпристрастните искрени отговори правят секса сладостен. Съзнателното планиране на интимността е надграждане на всичко останало между двама души – то усилва напрежението, повишава възбудата и превръща секса дори с дълбоко познат партньор приключение.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *