„Спортика“ подаде три националки, благоевградската Меси към БФС: А сега накъде? Заслужихме ли национален отбор жени???

„Спортика“ подаде три националки за футболната формация на България до 17 г., похвали се силният човек в клуба Искрен Мазнев. Треньорският избор падна върху защитничката Силвия Джалева, халфа от Добринище Здравка Парапунова и кюстендилската голаджийка Яна Йорданова. Триото трябва да се яви в базата в Бояна за едноседмичен лагер-сбор от 28 октомври. От полезрението на селекционера Троян Радулов засега убягнаха вратарката Милена Караколева и Екатерина Иванова, на които изпращаше покани миналия сезон.

В началото на седмицата лидерката на тима Вероника Гоцева и капитанките на останалите отбори в женската лига бяха привикани на семинар в БФС с участието на изпълнителния директор Борислав Попов и деятели на дамския футбол. На сбирката най-обсъжданата тема бе възстановяването на женския национален тим, който подкара третата си нулева година след разформироването заради слаби резултати на международната сцена. В настоящата кампания девойките до 19 г. постигнаха исторически пробив в елитния кръг от квалификациите за европейското първенство в тази възраст и това породи дискусията за връщането на първия отбор на футболната карта на Стария континент.

„А сега накъде, БФС? Заслужихме ли национален отбор за жени???“, риторично попита на страницата си в интернет благоевградската Меси, с което даде ясен отговор на дилемата да бъде или не.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *