Спортисти ветерани събраха над 150 чувала боклук в подножието на Пирин

Над 150 чувала боклук събраха в подножието на Пирин членовете на Спортния клуб на ветераните – Банско, които след година и половина престой организираха първото масово събитие и това бе насочено към почистването на планината. Над 200 души от членовете му се включиха в инициативата и само за няколко часа успяха да почистят пространството до местността Чалин валог.

Сред тях бе и емблемата на клуба и доайен в спорта, 90-годишният бай Асен Тренчев, който с нищо не отстъпи на по-младите и работи наравно с тях от 9 до 13 часа. Той бе и душата на компанията по време на организирания празничен обяд. Лично запя и изпълни химна на клуба, с който поздрави всички присъстващи и даде началото на обяда. Изпълнението на ветерана вдигна на крака колегите му от клуба, които го аплодираха горещо.

Спортният клуб на ветераните редовно организира подобно инициативи и активно се включва в състезания за ветерани. През последната пандемична година изявите на клуба бяха спрени по обясними причини, но ръководството и членовете му показаха, че милеят за спорта в Банско и искат той да се развива. Част от средствата, събрани от членски внос и спестени през миналата година, са раздадени под формата на дарения на спортните клубове в Банско. Общата дарена сума възлиза на 26 200 лева. Информацията потвърди лично председателят на клуба Димитър Юлев, който поясни, че управителния съвет е дал отчет за изразходваните средства по време на празничния обяд.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *