СПОРТИСТИ КРЪСТОСАХА ШПАГИ В БЛАГОЕВГРАД! Нападки във Фейсбук вкараха в съда президента на федерацията по таекуон-до М. Богданов и кикбокс треньорът Ил. Илиев

Спор във Фейсбук между президента на Българската федерация по таекуон-до Марио Богданов и треньора по бокс и кикбокс Илия Илиев стигна до съда. Двамата се включили с коментари във форум на страницата на общинската съветничка Злата Ризова на спортна тема, но страстите така се разгорещили, че границите на добрия тон били преминати.

Илия Илиев започнал да атакува Марио Богданов с въпроси дали има диплома за спортен треньор, на какво е президент, знаят ли родителите на кого са поверили децата си и че плащат такси на „мафиоти“ от клуб „Фолкън“, които „лапкат“ и „папкат“ от пари от общината и други пиперливи фрази.

Марио Богданов се ядосал от нападките, които станали достояние за хиляди хора, тъй като страницата на Злата Ризова е една от най-четените, и решил да си потърси правата по съдебен път. Той завел частно наказателно дело за обида срещу Илия Илиев, като за накърненото достойнство и чест претендира за обезщетение от 5000 лв.

Марио Богданов е сред основоположниците на таекуон-до у нас, многократен шампион на България, президент на българската федерация и вицепрезидент на Световната федерация по таекуон-до. Заради безспорните му спортни постижения преди 3 години той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Благоевград”.

Илия Илиев също е треньор по бойни изкуства, навремето е тренирал в клуб „Фолкън“, след което започна самостоятелна кариера и има свой клуб за бокс „Югозапад“. През септември миналата година той протестира пред ректората на ЮЗУ заради отказ на ръководството да му предостави университетска база за тренировки на частния му клуб. Едночасовата акция се превърна в „уан мен шоу“ на треньора, който от мегафон, издаващ звук като полицейска сирена, отправяше непристойни изрази и обиди към ръководството на университета. През юни тази година треньорът по бокс бе заловен да шофира лекия си автомобил „Ягуар“ след употреба на алкохол.

Според наши източници Илия Илиев е решил да постъпи спортсменски, като признае грешката си и се извини на Марио Богданов. Дали ще има спогодба между двамата спортни деятели, предстои да се разбере.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *