HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Спортисти от страната и чужбина избират спортните съоръжения в община Разлог за лагерите си

Стотици спортисти от цялата страна са използвали през последните години спортните и туристически ресурси на община Разлог. Перфектните условия в региона са предпоставка за големия интерес на клубове от различни видове спорт. В момента в с. Годлево за 3-та поредна година летен лагер провеждат 110 малки футболисти от ФК „Олимпия” /Сф/.

„Добрата спортна инфраструктура е много важна. Инвестициите вече дават резултат, а това е добре за туризма и развитието на спорта“, каза кметът инж. Красимир Герчев.

Треньорът Иван Стоилов споделя, че теренът на стадиона е перфектен, а хотелите предлагат много добри условия, което утвърждава региона като спортен и туристически център. „В София няма толкова добър терен. Изключително сме доволни от стадиона в с. Годлево, добрите условия в хотелите, красотата и спокойствието“, каза още Ив. Стоилов.

За поредна година в с. Годлево на лагер са и юношеските национали по ски бягане. Българската федерация по ски ползва легловата и спортна база повече от 10 г.

Общината влага инвестиции за модернизирането на спортните съоръжения, които в съчетание с добрите хотели, красивата природа и богатата култура обособяват региона като желан и предпочитан. По проект „Подобряване достъпа на населението на община Разлог до спортни и свързаните със свободното време и отдих услуги” и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. е реновиран и реконструиран стадионът в  Разлог, изграден е спортен комплекс в Годлево, изградена е многофункционална спортна площадка за футбол на малки врати и тенис на корт в с. Баня. Освен това са изградени и много спортни площадки и съоръжения в Разлог и всички населени места в общината.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *