Спортните клубове искат половин милион лева финансова помощ от бюджета на община Сандански

Спортните клубове и неправителствени организации претендират за рекордна по размер финансова инжекция от бюджета на община Сандански за настоящата календарна година. Според подадените от тях заявления сумата е над половин милион лева.  Една част от предложенията са депозирани в деловодството на Общинския съвет.

Средствата, поискани като финансова помощ, предстои да бъдат заложени в бюджета на община Сандански за 2022 година. По 10 000 лева са поискали плувните клубове „Сандански” с президент Божидар Граматиков клуб „Вихрен” с президент Николай Вакареев. Спортен клуб по самбо и джудо иска 12 000 лева, Спортен клуб по волейбол – 10 000 лева, Спортен клуб по лека атлетика – 5000 лева, Съюз на българските спасители – 5000 лева, 8-те футболни клуба по селата – 4000 лева… Общият размер на сумата, заявена от спортните клубове, е 256 000 лева, отделно от ФК „Вихрен“ заявената сума е в размер на 150 000 лв., още около 80 хил. лв. трябват за спортни мероприятия, с което сумата набъбва на половин милион лева.  

Съветникът  Живко Иванов е категоричен, че за разпределяне на средствата за спорт ще трябва да се прилага приетата наредба с решение на Общинския съвет. Той бе категоричен, че трябва да се спре порочната практика да се раздават пари от бюджета на общината в нарушение на наредбата.

Дебатите и одобряването на сумите, искани от спортните клубове и неправителствените организации, ще продължат на предстоящото заседание на местния парламент.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *