Спортни журналисти: Коби Брайънт ще бъде запомнен като едно вдъхновение

“Коби Брайънт е изключителен не само като спортист, но и като човек. Той беше изградил академия, в която подрастващи тренираха. Става въпрос за нещо по-голямо от баскетбола. Брайънт работеше върху развитието на детския спорт”. Това коментира журналистът Пламен Дамасков в ефира на “Плюс-Минус.Коментарът след новините”.

Журналистът Методи Манченко обясни, че Коби Брайънт е несъмнено наследникът на Майкъл Джордан. “Имах огромната чест да бъда на “Мача на звездите” в Ню Йорк през 1987 г., където Брайънт дебютира на 19 години, вкарвайки 17 точки. Джордан реализира цели 23 точки и успя да спечели MVP на мача. Коби Брайънт е искал винаги да бъде номер едно, независимо от всичко”, заяви Маненко.

По думите на Дамасков Брайънт ще бъде запомнен като “злодей”. “Няма отбор в NBA, в който да не е вкарвал поне 40 точки. Във всяка зала са го освирквали, но в последния му сезон се видя, че хората оценяват нещата над просто какво ти е причинил този човек, а виждат величието му. Той ще бъде запомнен като едно вдъхновение”, каза Дамасков.

Според Манченко Брайънт се е превърнал в легенда на баскетбола, благодарение на своята отдаденост и трудолюбие. “Коби чупи ръка, ахилес и има непрекъснати контузии, но ги преодолява. Неговият личен живот е драма, но жена му застава до него и му помага. Той прави всичко в името на победата”, каза още Методи Манченко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *