СПОРТНИ СТРАСТИ ПОД ТОГАТА! Благоевградските адвокати зарязаха летните удоволствия и започнаха усилени тренировки за първия турнир по белот

Адвокатската колегия в Благоевград свири сбор за всички свои членове, почитатели на белота, и им заръча да зарежат всякакви летни удоволствия и да започнат активни тренировки, ако искат да участват в първия по рода си адвокатски турнир по най-популярната игра на карти. Той ще се организира на 21 и 22 септември 2019 г. в залата на Адвокатската колегия в Благоевград, а срокът за записването на състезателите е 15 септември.

Инициатори на турнира са защитниците Рангел Бараков, Атанас Малешевски и Асен Вакареев. В началото на лятото тримата седнали и направили писмено предложение за спортното мероприятие, което внесли за редовно разглеждане на юлското редовно заседание на Адвокатския съвет. Още на 12 юли предложението било прието с пълно мнозинство и били определени датите на турнира. Изискването към адвокатите белотаджии е да се записват по отбори в състав двама титуляри и една резерва, като е почти сигурно, че резервите няма да могат да се доберат до каретата, защото белотаджия отстъпва мястото си само в много краен случай.

Според един от авторите на идеята – адв. Р. Бараков, предложението им било с предизвестен край, защото ръководството в лицето на председателя на Адвокатския съвет Иван Чолаков и на шефа на цялата Адвокатска колегия Мария Георгиева са сред най-запалените почитатели на белота. Разузнаването на Бараков докладвало, че веднага след насрочването на датата и двамата започнали усилени ежедневни тренировки.

За момента още не е ясен регламентът, при който ще протече надпреварата, защото не се знае колко отбора ще се запишат, но според Бараков участие ще вземат почти всички адвокати в колегията, които са около 400. Наградният фонд се пази в тайна, но със сигурност победителите в турнира ще получат официалната титла „Майстор на спорта“ и уважението на всичките си колеги.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *