Спортно перо на „Струма“ закръгли 60 г. в Петрич, ОФК „Беласица“ го трогна с подарък, дъщерите – с видеообръщения на колеги от студентските години

Спортното перо на вестник „Струма“ Станчо Станчев отпразнува 60-ия си рожден ден с най-близките си хора в Петрич, където живее и работи от края на миналия век. Възпитаникът на ВИХВП – Пловдив се занимава с журналистика повече от 20 г. Макар че е роден и израснал в Разград, от дете е фен на ЦСКА, а бързо след като заживява в Петрич се влюбва в местния „Беласица“, с който е навсякъде – от елита до аматьорските групи.


Ив. Златински връчва клубния подарък в Микрево

Рожденикът бе засипан с подаръци от приятели и роднини. С плакет от ОФК „Беласица“ преди мача с „Надежда“ в Микрево го трогна управителят на комитите Иван Златински. Армаганите включваха дрехи от бранда на любимия му футболист Христо Стоичков, биографиите на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Трифон Иванов, ваучер за семеен уикенд… Поздравиха го треньорът на младежкия национален отбор по футбол Александър Димитров, играчи, функционери и колеги. Ст. Станчев не бе забравен и от петричкия кмет Димитър Бръчков, бившия президент на „Бела“ д-р Христо Мазнейков, ексградоначалника на Струмяни Валентин Чиликов. Вълнуващ сюрприз подготвиха дъщерите Христиана и Станислава Станчеви с предварително подготвени видеообръщения на най-близките приятели от студентските години на Станчо в пловдивсикия Висш институт по хранително-вкусова промишленост, с които продължава да поддържа връзка.


. Ст. Станчев с тортата у дома

През седмицата предстоят серия купони със служителите на ПК “Струмешница”, където в момента работи рожденикът, както и с местните колеги журналисти. Основното тържество с широк кръг приятели, предвид пандемията, е отложено за по-добри времена, вероятно за след месец-два.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *