Спрягат хирурга д-р Й. Никулчин за кандидат за болничен шеф, той заяви: Отказах да се явя на конкурса, няма да имам време за семейството

В общинската болница в Дупница се коментира, че хирургът д-р Йордан Никулчин ще се яви на конкурс за управител на болницата.

Репортер на “Струма” се свърза с д-р Й. Никулчин. Ето какво заяви той:

“След сесията, на която беше обявено, че ще има конкурс за управител или прокурист на болницата, наистина се интересувах какви документи се изискват, но след това размислих и се отказах. Няма да имам време за семейството си, ако спечеля конкурса и стана управител на болницата”, заяви хирургът.

Общинската болница има определен лимит около 270 000 лв. месечно, който трябва да заработва по клинични пътеки. Ако отделенията заработят повече от определения лимит, то средствата се изплащат, когато Здравната каса разполага със средства.

Разбра се, че през годините от 2015 до 2019 включително Националната здравна каса дължи заработени в отделенията на общинската болница в Дупница 500 000 лв. Толкова е и кредитът, който изтегли общината, за да спаси болницата от финансов колапс. Ръководството на болницата си търси тези 500 000 лв. чрез съда.

Репортер на “Струма” се свърза с директора на РЗОК д-р Сашо Котев и го попита: “Изплащат ли се в момента заработените надлимитни пари от общинската болница в Дупница?”.

Д-р Сашо Котев заяви: “Все още не. Направени са проверки на документите, свързани с надлимитната дейност на общинската болница, но не се знае дали ще бъде изплатена цялата сума, тъй като са гласувани само 78 млн. лв. за плащане на болниците в цялата страна. Може да се изплатят парите, заработени само през 2015 г., и част от заработените през 2016 г. В момента общинската болница в Дупница съди Националната здравна каса за неизплатените средства през годините. Може и да изчакаме решението на съда”, заключи д-р С. Котев.

Той каза още, че в момента общинската болница е в добро финансово състояние. По-голяма част от отделенията са на печалба.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *