Спукани водопроводи превърнаха улици в Дупница в ледени пързалки

Спукани водопроводи превърнаха улици в Дупница в ледени пързалки. Работещи в индустриалната зона в града алармираха в „Струма”, че от спукан водопровод от затворения шивашки цех “Еврошуз” се излива питейна вода по асфалта и пътят се е превърнал в ледена пързалка.

Репортер на “Струма” отиде на място. Пътят вече беше почистен и ледените късове бяха натрупани на тротоара до цеха. До входа от двора на цеха обаче все още течеше  питейна вода и се изливаше върху асфалта, което значи, че аварията не е отстранена.

Ето какво обясни управителят на ВиК – Дупница Илия Илиев: “Получихме сигнал във ВиК и изпратих хора на място, но се оказа, че водопроводът е спукан вътре в двора на границата с друг цех, образувало се е езеро, но няма как да влезем с техника, тъй като ще се наложи да се блъска гараж, за да се сигне до мястото на аварията”.

Както “Струма” писа, иалианският цех за обувки фалира преди няколко месеца, собственикът Клаудио Мароки изкара машините от цеха и го затвори. В момента сградата е обявена за продан.

И на друго място в Дупница вчера се създаде проблем. Живеещи на ул. “Цар Иван Шишман” влязоха в пререкания с работници на снегопочистващата фирма, гневни, че трупат леда пред вратите на къщите им.
Два снегорина вчера ринеха леда, образувал се от  течаща вода, идваща от ромския квартал “Гиздова махала”. Улицата е станала като ледена пързалка и таксиметровите шофьори я избягват. 

Васил Димитров, който живее на тази улица, се оплака: “От месеци тече вода от махалата и никой не взима мерки да я спре. Снегорините изтласкват на едната страна на улицата ледените късове и ги трупат пред входните ни врати.За да излезем на улицата, се налага да ринем на ръце с лопати ледените късове. Да събират леда и да го карат някъде. Ако бяха почистили снега, улицата нямаше да се заледи толкова”, заяви В. Димитров.

Негов съсед, бивш полицай, беше почистил тротоара и част от улицата пред дома си от натрупания от снегорина лед, но беше нахокан от шофьорите на снегорини, че чистят пътя от леда, а той го хвърля обратно след тях. Бившият полицай се оплака, че от течащата по улицата вода мазето на къщата му е наводнено.

Проблем с авария има и в жк”Бисрица”. На входа на бившия обувен завод има изкопани две ями заради авария на водопровода. До бившия завод има автомивка и работниците там са обезопасили мястото със столове и предпазни ленти.

Мъж, който живее в отсрещния блок, заяви: “Аварията е отдавна. Идваха от ВиК, разкопаха и си тръгнаха. Момчетата от автомивката изпомпват на няколко пъти водата от двете ями, които са дълбоки повече от метър и половина. Водата изича, а ние, абонатите, я плащаме”, ядосваше се дупничанинът.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *