Сребро за грациите във финалите с 5 обръча

Националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева, спечел втори медал от Световната купа в Пезаро, Италия. Възпитаничките на треньора Весела Димитрова се класираха на второ място във финалите с пет обръча. Грациите ни получиха оценка от 18,150, като не допуснаха сериозни грешки при изиграването.

Победителки станаха домакинките от Италия, които получиха 18,700. Трети са представителките на Китай с оценка 17,900. Вчера (8 април) ансамбълът ни спечели злато в многобоя на първото си по-сериозно състезание. Именно изиграването на съчетанието с пет обръча, за което получиха 18,700, помогна на грациите да се качат на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

По-късно тази вечер е финалът на две въжета и три топки, за което в многобоя гимнастичките ни получиха 18,650.

Момичетата на Весела Димитрова поеха щафетата в националния отбор от Златните момичета на Ина Ананиева, които спечелиха 81 медала от големи първенства в кариерите си. Те дебютираха на международна сцена на Гран при на Москва през февруари, където спечелиха златен и два сребърни медала.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *