HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СРЕДНОЩЕН ЕКШЪН В ДУПНИЦА! Маскиран крадец опита да проникне през прозорец на 2-ия етаж, посрещна го юмрукът на собственичката

Крадец се опита да влезе през отворен прозорец, но беше посрещнат от собственичката с юмрук и избяга позорно. Асен Михайлов от Дупница е задъран за 24 часа в ареста на РУП. Той е излязъл наскоро от затвора за кражба, но явно престоят му зад решетките не го е превъзпитал.

Крадецът се опитал да влезе през отворен прозорец на втория етаж около 4 ч. сутринта в дома на бившия полицай от Дупница Валентин Терзийски, който в момента е на гурбет в САЩ. Живеещата в къщата сестра на полицая Валентина Асенова била будна в момента, в който А. Михайлов вече бил на прозореца и се готвел да влезе. Като го видяла, се уплашила, но намерила сили и блъснала с юмрук крадеца, който се стреснал и хукнал да бяга. Докато атакувал прозореца на втория етаж, негов авер го чакал на улицата и следял дали няма да мине някой.

Репортер на „Струма” отиде в дома на Валентина Асенова и откри пред къщата 85-г. й майка Мария Терзийска. Ето какво разказа възрастната жена:

„Домът ни често е обект на кражби. Преди години от гаража ни задигнаха много вещи и метални предмети. От вкъщи често изчезват малки неща, наскоро изчезнаха обеци на внучката ми. Но този опит за кражба ни разтревожи много. Така може да влязат и да ни убият.

Дъщеря ми е оставила отворен прозореца през нощта, тъй като беше много задушно, а и не е мислела, че крадец ще се качи толкова нависоко. Около 4 часа се събудила и тръгнала да ме нагледа, тъй като цял нощ кашлях. На прозореца на хола видяла човек с черна маска и черни ръкавици. В първия момент се вцепенила, но изведнъж й дошла сила и избутала от прозореца крадеца, който като котка слязъл по скелето на асмата, без да издаде шум. Съседката, която всяка сутрин пътува за София, видяла как пред къщата ни стои мъж с маска и се оглежда наоколо, тъй като пред нас има улична лампа и осветява и улицата, и къщата ни. В този момент изскочил крадецът и двамата хукнали да лягат в посока училището, което е на метри от нас.

Тя веднага позвънила на тел. 112. За минути пристигна полицейска кола. Криминалисти откриха следи от крадеца и си тръгнаха. Апашът е задържан. Не го познавам, но разбрах, че е казал пред полицаите, че и друг път е влизал и е задигал вещи от къщата ни. Често изчезват дребни неща. Потърсим ги, не ги откриваме – и дотам.

Дъщеря ми няколко часа след инцидента осъзна какво е могло да се случи. Сега се страхуваме всички вкъщи да не би някой да влезе през нощта”, разказа бившата шивачка Мария Терзийска. Тя е отгледала 3 деца и има 6 внучета.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *