Срещу 1 млн. лв. община Белица възлага чистотата на града и съставните села на общинското дружество „Мусала”, пътническите превози поема „Балкантранс-2009” от Краище

Договори по две обществени поръчки е подписала община Белица с избраните изпълнители. Първият е за изпълнение на дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване в общината, които са възложени на общинското дружество „Мусала 2004“ ЕООД. Стойността на обществената поръчка е в размер на 900 хил. лв. без ДДС, или 1 080 000 лв. с ДДС. За тази сума фирмата трябва да обезпечи поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване, да се грижи за събирането и транспортирането на битовите отпадъци до регионалното депо в разложкото село Баня.

Другият подписан договор е по обществената поръчка за извършването на обществен превоз на пътници по автобусни линии от общинската и областна транспортна схема, съгласно утвърдените маршрутни разписания, която е на стойност 540 хил. лв. без ДДС, или 648 хил. лв. с ДДС, и е възложена на фирма „Балкантранс-2009“ ЕООД, представлявана от Айше Вакльова от село Краище. Общо седем са линиите, които фирмата ще обслужва.

Седемте маршрутни разписания са структурирани така, че да осигурят максимално удобство за хората, ползващи обществен транспорт. Едно от маршрутните разписания по линията Белица-Краище-Дагоново и обратно ще се изпълнява само в периода на учебно време от 15 септември до 30 юни. Часово то е съобразено с началото на учебния процес, за да могат децата да са навреме на училище. Има маршрутни разписания, които се изпълняват в определени дни в седмицата, но са целогодишни.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Яхия

    Нема по корумпиран от Радко. Ало МВР защо не видяхте по махалата в Белица как се правят избори.

    Отговори
  2. Mustafa

    Радослав символа на ДПС! Подигравка с народа. А да попитам Доган дали е на ясно със схемите на Радко. Например как раздава общински гори, фирмата как действа и как разпродава общинските имоти. Но така е, борихме се за имената, за да дойдат Радковци. Жалко, но ДПС си е ДС.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *