20 000 лв. брои за свободата си пияната и надрусана шофьорка, опитала да натопи майка си

Срещу 20 000 лева парична гаранция пловдивският районен съд пусна на свобода 20-годишната танцьорка Габриела Медарова. На 15 април пияна и надрусана, тя помля с джипа на приятеля си 10 автомобила, паркирани до комплекс “Оазис-4”. “Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста”, каза тя разплакана в залата. Съдия Теофана Спасова отсече, че няма данни Габриела да се укрие или да извърши друго престъпление. Според нея танцьорката не е затруднила досъдебното производство. Не била избягала от местопроизшествието, а просто се качила до жилището на своя приятел Пламен Николов в “Оазис-4” и по-късно, придружена от гаджето си, се върнала на местопрестъплението. “Не следва да бъде взета най-тежката мярка”, отсече съдийката и отхвърли искането на прокуратурата. До последно гледането на мярката в съда беше държано в тайна от медиите. От пресцентъра на съдебната палата в Пловдив твърдяха, че няма внесено искане. Самата Медарова беше пазена от 7 съдебни охранители.

Прокурор Таня Гьорчева обясни, че Габриела е обвинена в три престъпления, за които законът предвижда до 3 г. лишаване от свобода, пише 24 часа. Тя е шофирала джип БМВ Х-5 на приятеля си с 1,38 промила алкохол. Самият Николов обяснил пред разследващите, че в нощния клуб, където любимата му танцувала, изпила голямо количество водка. Взела колата му, за да отиде с нея на работа. Прибирайки се, пред него разказала, че е предизвикала катастрофа с паркираните коли. Пряк очевидец бил Стоян Николов, който чул шум и отишъл на място да види помлените автомобили. Нанесените щети от Габриела са за над 40 000 лева, сочи автооценъчната експертиза. Според прокуратурата Медарова направила несполучлив опит да прехвърли вината за катастрофата на майка си, която беше в съдебната зала, а по-късно заяви, че “Габи е прекрасно дете”.

“Пред полицая Петър Абрашев Габриела опитала да прехвърлила вината на майка си. Казала, че дала колата на нея и тя предизвикала произшествието”, изтъкна прокурор Гьорчева. По-късно родителката заявила пред разследващи, че никога не е шофирала въпросния джип. Обяснила, че дъщеря й се обадила и я накарала да лъжесвидетелства, но тя отказала. “Не само е напуснала местопроизшествието, но е проявила изключителна дързост и наглост, за да прикрие престъплението”, посочи прокурорката. По думите й Гергана излъгала, че изпушила цигара марихуана след произшествието. “Всичко това я определя като лице с висока обществена опасност. Действията й застрашават сигурността на гражданите. През март т.г. е извършила нарушение на Закона за движение по пътищата и не си е платила глобата.”, посочи обвинението.

Според защитата 20-годишната танцьорка била глобена 100 лева от работодателя си същата вечер. Нямала 1 стотинка в джоба, за да вземе такси и затова се прибрала с джипа на приятеля й. Габриела била в нервна криза. “При целия ни разговор от 2 часа и половина тя плака”, посочи адвокатът. По думите му няма значение кога е изпушила цигарата с марихуана, това не можело да се докаже. Защитата поиска Медарова да бъде пусната, тъй като не е извършила тежко престъпление и не е осъждана. “Защо трябва да бъде травмирана в ареста? Ще спрат ли престъпленията в България с нейното постоянно задържане?”, попита адвокат Орлин Търновалийски. Той смята, че паричната гаранция от 20 000 лева е прекалено висока и граничела с лишаване от свобода. Прокурорката пък щяла да помисли дали да протестира решението пред по-горна инстанция. “Габи е много добро дете. Направила го е от глупост”, каза баща й Здравко Медаров. Той и съпругата му казаха, че имат пари да платят гаранцията й.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *