Срещу 50 000 лв. разложкият бизнесмен Ст. Караджов ще почиства нерегламентираните сметища на общината

Фирма „Боби 2007“ ЕООД на разложкия бизнесмен Стефан Караджов е спечелила обявената от община Разлог обществена поръчка за почистване на нерегламентирани сметища на територията на общината. За изпълнението й бе обявена прогнозна стойност в размер на 40 хил. лева без ДДС, или крайна цена от 48 хил. лева. Офертата на фирмата е за 39 738 лева без ДДС, или 47 685 лева. Срещу парите тя е задължена да извършва почистване на нерегламентирани сметища, натоварване и извозване на отпадъците до регионалното депо в Баня или други определени от администрацията места, да прави заравняване и запръстяване на замърсени територии по населени места в общината.

Общо три фирми бяха подали оферти за участие в процедурата. Другите две – „Фариемс“ ЕООД на Славчо Фарфаров и „Си Кей Груп 1“ ЕООД, бяха отстранени от по-нататъшно участие поради непълен комплект на изискуемите документи. И двете не са приложили декларации за притежание на валидни регистрационни документи по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците, което не им позволява извършването на дейностите по поръчката. Липсвала е и информация за наличие на решение на МОСВ за разрешаване на дейности за събиране и транспортиране на смесени битови отпадъци.

Дори и да бяха допуснати до класиране отстранените участници, фирмата на Караджов вероятно отново щеше да спечели поръчката, тъй като офертата, предложена от нея, бе най-ниска, което е и основният критерий за класирането. Офертите на другите две фирма са 47 950 лева с ДДС, предложена от „Фариемс“, и  47 998 лева с ДДС – от „Си Кей Груп 1“ ЕООД.

Избраната  фирма „Боби 2007“ не за пръв път печели обществена поръчка на община Разлог за почистване на нерегламентирани сметища. През 2014 година след изпълнен проект по Стратегията за местно развитие на СНЦ „МИГ-Разлог“ собственикът й закупи строителна техника, включваща багер товарач, допълнителна малка кофа и хидравличен чук. Преди две години фирмата попадна под прицела на прокуратурата след сигнал за незаконен добив на баластра в местността Пипина чьошка, в близост до голф игрището край Разлог. При извършена проверка на място от полицейски патрул беше констатиран добив на инертни материали от багер на фирмата. В хода на проверката собственикът не бе представил пред органите на реда разрешително за добив. Заради злоупотребата, която според сигнала бе в особено големи размери, бе уведомена и Районната прокуратура в Разлог, която стартира проверка.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *