Срещу 560 хил. лв. софийско дружество ще строи модерна детска градина в с. Краище

Срещу 560 хиляди лева софийското дружество „Вера Строй” ЕООД, представлявано от Велин Велев, ще изгражда новата детска градина в село Краище, община Белица.

Фирмата е избрана за изпълнител на обявената от местната администрация обществена поръчка с предмет „Изпълнение на строително-монтажни работи за реализиране на проект „Пристройка, отредена за детска градина към обществена сграда в с. Горно Краище, община Белица“, която е с прогнозна стойност от  468 234, 83 без ДДС, или 561 881 лева.

Общо двама кандидати са участвали в процедурата по избор на изпълнител, като избраното за изпълнител дружество е предложило ценова  оферта от  468 042 лева без ДДС, или 561 650 лева, или почти колкото прогнозната стойност.

Другият участник – старозагорското дружество „Тиенгруп Метал“ ЕООД, представлявано от Наталия Колева, е предложило доста по-ниска цена, но е отстранено заради пропуски, несъответствия и непълноти в документацията, включително и в ценовото му предложение, където също са констатирани разминавания и грешки. При проверка от страна на комисията е установено, че дадената от дружеството ценова оферта от 420 433 лева без ДДС, или 504 519 лева, се разминава със  сбора на посочените крайни стойности за изпълнение на отделните строително-монтажни работи, които са в размер на 420 380 лева. Заради констатираните пропуски в ценовата оферта на участника и поради липса на законов механизъм за отстраняването им, тя не е оценена от комисията. Така въпреки дадената по-ниска цена дружеството е отстранено и за изпълнител е избрано софийското „Вера Строй“. Предложеният срок за изпълнение е 319 дни.

За изграждането на новата детска градина община Белица получи финансиране от Министерството на образованието, където кандидатства със свой проект и той бе одобрен. Още миналата година Общинският съвет даде съгласие за пристрояване на сградата на кметството, където към момента се помещава детската градина и малчугани, и администрация ползват един вход.

Дейностите по проекта предвиждат цялостно ремонтиране на помещенията, в които се помещава детската градина, както и изграждане на нова двуетажна пристройка за детско заведение. То ще бъде по всички изисквания и стандарти и ще гарантира на  малчуганите здравословна и уютна среда.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *