СРИВ В СДЕЛКИТЕ С ИМОТИ! Хотел в центъра на Банско, собственост на осъдения за екшън с нож Бл. Слаев и БСП активистка, падна до цената на апартамент

2 етажа от 3-етажен хотел в Банско на цената на двустаен апартамент в Благоевград извади вчера за публична продан частен съдебен изпълнител. Хотел „Благовец” е на централната улица „Захари Зограф” №1, от него се продават партерният етаж с апартамент, фоайе, рецепция и лоби бар, помещение за спа процедури и сервизни помещения, а на горния етаж има 4-стаен апартамент и 4 отделни хотелски стаи със свързващите ги помещения. Оценката на всичко това заедно с терена от 629 кв.м под него е 107 172 лв.

Хотелът е собственост на банскалиите Благовест Слаев и Величка Дундова и за 3 години цената му падна почти двойно – през 2015 г. беше с първоначална тръжна цена от 178 791 лв. Със 100-те хиляди лв., които му търси, съдебното изпълнение се надява да удовлетвори вземанията на 2 банки и хасковската строителна фирма „Ерато инженеринг”, заради дългове хотелът за 9 години има наложени рекордните 7 възбрани.

Бл. Слаев се прочу преди 2 г. след кръчмарски скандал, когато в навечерието на християнския празник Благовещение пиян налетя на двама сервитьори и ги наръга с нож в гърдите. За нанесената им средна телесна повреда и след споразумение с прокуратурата той получи 4-месечна условна присъда с 3-г. изпитателен срок.

Известен в Банско е и вторият ипотекарен длъжник на хотела – В. Дундова, макар и не по линия на бизнеса, а с червените си политически пристрастия. През 2013 г. дамата стана упълномощен представител на „Гражданска инициатива за свободни и демократични избори”. Година по-късно името й попадна в Районна прокуратура като един от членовете на СИК-ове в региона, чрез които 3-мата кандидати за народни представители от коалиция „БСП – Лява България” Емил Костадинов, Димитър Капитанов и Костадин Дурчов се опитали да съберат максимален преференциален вот чрез простото указание в протоколите на съответната СИК преференциите да се вписват срещу техните имена, независимо за кого са дадени. Сигналът в крайна сметка не бе доказан. Миналата година пък В. Дундова бе застъпник на БСП за президентските избори.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *